Tuki- ja huoltopalvelut

Tarjoamme kokonaisvaltaisen palveluratkaisun tuotteidemme ja toimittamiemme ratkaisujen elinkaaren hallintaan. Palvelut voivat olla perinteisiä huolto- ja tukisopimuksen mukaisia palveluita tai asiakkaan liiketoimintaa varten räätälöityjä tukipalveluita.

Esimerkkejä tukipalveluistamme:

  • Asantech-ohjelmiston päivitys
  • Videojärjestelmän konfigurointi
  • Videojärjestelmän kuntotarkastus
  • Videojärjestelmän elinkaarisuunnittelu

Sopimusasiakkaat:

  • Tukipuhelin +358 40 759 3446,
  • Sähköposti support_at_asantech.com

Konsultointi ja toimitusprojektit

Konsultointipalvelumme auttavat asiakkaitamme maksimoimaan videotekniikan digitalisoitumisen mahdollistamat hyödyt. Tarjoamme kahdenlaisia konsultointipalveluita: konseptikehitystä ja ohjelmistojen räätälöintiä. Konseptiprojekteissa tunnistamme videotekniikan ja digitalisaation mahdollisuudet asiakkaan liiketoiminnan tehostamiseksi. Ohjelmistoprojekteissa toteutamme tunnistettuja kehitysideoita räätälöimällä videojärjestelmän ominaisuuksia sekä integroimme videoratkaisuja muihin tuotantojärjestelmiin.

Toimitusprojekteissa huolehdimme videoratkaisun suunnittelusta ja toimittamisesta tuotantokäyttöön. Tällaiset hankkeet voivat kattaa kohteen alkutilanteen tai olemassa olevan videojärjestelmän kunto- ja versiokartoituksen, mahdollisten asennusten koordinoinnin, toimitettavan järjestelmän konfiguroinnin sekä käyttöönoton ja käytön kannalta tarpeellisen koulutuksen.

Lue lisää

Koulutukset

Tarjoamme koulutusta tuotteidemme käytössä, konfiguroinnissa ja asentamisessa. Lisäksi tarjoamme yhteistyökumppaneillemme sertifiointikoulutuksia tuotteidemme toimittamiseen ja elinkaaripalveluiden tuottamiseen. Koulutuksia voidaan järjestää joko Asantechin tiloissa tai asiakkaan omissa tiloissa. 

Ota yhteyttä koulutuksen järjestämiseksi