Q-Park Finland Oy

q-park

Q-Park on Suomen johtavia pysäköintialan yrityksiä, joka tarjoaa asiakkaidensa tarpeisiin räätälöityjä pysäköintipalveluja. Q-Parkin pysäköintihallit ovat maantieteellisesti varsin hajautettuja, joten yrityksellä oli tarve löytää keskitetty ratkaisu hallien valvontaan. Yritys päätyi valitsemaan ASANTech UVP etäkatseluohjelmiston, verkkotallentimet ja automaattisen rekisterikilpien tunnistusjärjestelmän, koska ne vastasivat parhaiten Q-Parkin tarpeisiin ja tarvittavat räätälöinnit voitiin tehdä joustavasti. ASANin ratkaisu on lisännyt Q-Parkin kustannustehokkuutta ja asiakastyytyväisyyttä.

 
Q-PARK YRITYKSENÄ
Q-Park on Suomen johtavia pysäköintialan yrityksiä, joka on nopeasti vakiinnuttanut asemansa Suomessa. Yritys tarjoaa asiakkaidensa tarpeisiin räätälöityjä pysäköintipalveluja aina sopimuspysäköinnistä lyhytaikaiseen pysäköintiin. Q-Park omistaa ja operoi pysäköintilaitoksia sekä valvoo kiinteistöjen pysäköintialueita suurimmissa kaupungeissa Suomessa.
 
Q-Park aloitti toimintansa Hollannissa vuonna 1998. Tällä hetkellä yritys toimii kymmenessä Euroopan maassa, ja operoi noin 5 800 pysäköintitilaa, joissa on yli 800 000 pysäköintipaikkaa. Suomessa Q-Park aloitti toimintansa vuonna 2006.
 
HAASTE
Q-Parkin pysäköintihallit ovat maantieteellisesti varsin hajautettuja, joten yrityksellä oli tarve löytää keskitetty ratkaisu hallien valvontaan. Myös halleihin kulun sujuvoittaminen ja nopeuttaminen oli tavoitteena.
 
RATKAISU
ASAN Securityn jälleenmyyjän, Swarco Finland Oy:n kautta Q-Park päätyi valitsemaan ASANin UVP etäkatseluohjelmiston, verkkotallentimet sekä automaattisen rekisterikilpien tunnistusjärjestelmän (UVP ANPR).
 
– Valitsimme ASANin, koska heidän ratkaisunsa oli parhaiten räätälöitävissä tarpeisiimme, jotka liittyvät videovalvonnan ja kameroiden hyödyntämiseen liiketoiminnassa, kertoo Marek Darkowski, Q-Park Finlandin myynti- ja markkinointipäällikkö.
 
TULOKSET
– UVP etäkatseluohjelmiston avulla olemme voineet keskittää monien eri pysäköintihallien valvonnan yhteen valvomoon. Keskittäminen on lisännyt kustannustehokkuutta. Yleisvalvonnan lisäksi ASANin rekisterikilven tunnistus integroituna pysäköinnin hallintajärjestelmään on auttanut meitä parantamaan asiakaspalveluamme: esimerkiksi autojen sisään- ja ulosmenoaika halleihin on nopeutunut, koska puomit nousevat nopeammin automaattisen rekisterikilven tunnistuksen aikana; palvelun hyödyt korostuvat erityisesti ruuhka-aikoina, Darkowski selvittää.
 
Rekisterikilven tunnistukseen on myös integroitu sisäpuhelujärjestelmä sekä raportointimahdollisuus valituin kriteerein: Q-Park voi seurata ja raportoida asiakaspuhelujen kestoja, vastausaikoja ja sitä mistä hallista puhelut tulevat, mikä osaltaan tehostaa toimintaa ja parantaa asiakaspalvelua.
 
– Tarvittaessa olemme saaneet apua ongelmiin Swarco Finlandin ja ASANin tekniseltä tuelta nopeasti ja joustavasti. Tyytyväisyydestämme ASANin ratkaisuihin kertoo myös se, että ne ovat olleet meillä käytössä jo useita vuosia, Darkowski päättää.

TUOTTEET JA RATKAISUT:

 
UVP VIEWER
UVP RECORDER
UVP ANPR
 
 

LISÄTIETOJA:

 
ANTTI LAINE
ASAN Security Technologies Oy
Toimitusjohtaja
Puh. +358 40 751 2307

 
MAREK DARKOWSKI
Q-Park Finland Oy
Myynti- ja markkinointipäällikkö
Puh. +358 400 839 146