Anvia Securi Oy

anvia-securi-oy

Anvia Securi Oy on yksi Suomen suurimmista turva-alan yhtiöistä, jonka palvelut ja tekniset tuotteet kattavat koko turvallisuuspalvelusektorin. Securin hälytyskeskuksen ongelma oli laitteiston yhteensopimattomuus ja sitä kautta keskuksen prosessien raskaus ja ylimääräiset kustannukset. Niinpä käynnistettin projekti, jonka tarkoituksena oli löytää avoin valvomo-ohjelmisto, joka mahdollistaisi eri toimijoiden laitteiden integroimisen.

 
– Päädyimme valitsemaan ASANTech UVP -järjestelmän, koska sillä on paras integroituvuus Securin hälytysjärjestelmään. ASANin etuna on myös, että sen tekninen tuki ja kehitystyö tapahtuvat Suomessa, ja yhteistyö on nopeaa ja joustavaa. UVP:n vahvuus on myös sen erinomainen skaalautuvuus. Ratkaisun avulla olemme myös saavuttaneet merkittäviä kustannussäästöjä, kertoo Ville Isoheiko, Securin palvelutuotantoyksikön johtaja.
 
SECURI YRITYKSENÄ
Anvia Securi Oy on yksi Suomen suurimmista turva-alan yhtiöistä, jonka palvelut ja tekniset tuotteet kattavat koko turvallisuuspalvelusektorin. Sen liiketoimintaan kuuluvat lukituksen ja oviautomatiikan sekä sähköisten turvajärjestelmien toimitukset ja niihin liittyvät palvelut. Yhtiön merkittävimpiä asiakkaita ovat rakennusliikkeet, muut yritykset ja julkinen hallinto.
 
SECURI TOIMITTAA

  • lukituksen ja turvallisuustekniikan laitteita ja järjestelmiä
  • em. liittyviä konsultointi-, asennus-, huolto- ja tukipalveluita
  • dokumentointi-, pääkäyttäjä- ja kuvavalvontapalveluja
  • hälytyskeskuspalveluja

 
Järjestelmiä ja palveluita Securi toimittaa paitsi kertainvestointina myös kuukausimaksullisena palveluna. Securi myös ottaa hallinnoitavakseen asiakkaan omistamia yllä mainittuja järjestelmiä.
 
Anvia Securin liikevaihto vuonna 2014 oli 17,6 miljoonaa euroa ja sillä on toimipisteet 14 paikkakunnalla.
 
HAASTE
Securin ongelma oli hälytyskeskuksen teknisen laitteiston sekalaisuus. Valvomoissa oli monien eri valmistajien laitteita, jotka eivät kommunikoineet keskenään, minkä vuoksi keskuksen tekninen ylläpito oli raskasta ja vaati paljon aikaa. Ylläpidosta puuttuivat yhdenmukaiset prosessit, mikä tuhlasi resursseja.
 
RATKAISU
Securi ryhtyi etsimään avointa sekä skaalautuvaa valvomo-ohjelmistoa, joka mahdollistaisi eri toimijoiden laitteiden integroimisen. Yritys vertaili sekä Suomen että yleisemmin Euroopan markkinoilla myytäviä tuotteita.
 
– Päädyimme valitsemaan ASANTech UVP -järjestelmän, koska sillä on paras integroituvuus Securin hälytysjärjestelmään. ASANin etuna on myös, että sen tekninen tuki ja kehitystyö tapahtuvat Suomessa, ja yhteistyö on nopeaa, helppoa ja joustavaa. UVP:n vahvuus on myös sen erinomainen skaalautuvuus – sekä nyt että tulevaisuudessa”, kertoo Ville Isoheiko.
 
ASANin toimitusprojekti sisälsi muun muassa seuraavia osa-alueita:

  • valvomo-ohjelmiston suunnittelu, toteutus ja toimitus
  • valvomo-ohjelmiston asennus Securin toimittamaan ympäristöön sekä avustaminen valvomo-ohjelmiston käyttöönotossa
  • käyttökoulutus pääkäyttäjälle ja käyttäjille
  • dokumentaation tuottaminen valvomo-ohjelmistosta
  • Securin tukeminen koekäyttö-, testaus- ja käyttöönottovaiheissa
  • huolto- ja ylläpitopalvelut

 
Keskeinen osa ASANin toimittamaa ratkaisua oli integraatiomoduuli Securin käyttämille ExacqVision VMS -tallenninohjelmistolle sekä valvomo-ohjelmistolle.
 
– Oli todella hienoa, että ASAN pystyi toimittamaan moduulin erittäin nopealla aikataululla, yhdessä kuukaudessa. Olemme saaneet myös hyviä tuki-, kehitys- ja koulutuspalveluita. ASAN pitää lupauksensa ratkaista mahdolliset ongelmatilanteet nopeasti, Isoheiko kiittelee.
 
TULOKSET
UVP on tuonut sekä Securille että sen asiakkaille merkittäviä kustannussäästöjä.
 
– Nyt meillä on käytössä yksi käyttöliittymä, mikä tekee prosessistamme paljon kevyemmän. Säästämme muun muassa laitteistossa, sähkönkulutuksessa ja ennen kaikkea henkilöstön työmäärässä ja työskentelyolosuhteissa: työntekijämme voivat nyt keskittyä olennaiseen, kun turha säätäminen on jäänyt pois. Säästö on merkittävä – noin 1,5 henkilötyövuotta, Isoheiko kertoo. – Tämän lisäksi kustannussäästöjä kertyy asiakkaillemme. Asiakas säästää tuhansia euroja kuukaudessa, kun esimerkiksi väärät hälytykset voidaan korjata meillä paikan päällä, jolloin turhat vartijakäynnit jäävät pois.
 
– Olemme erittäin tyytyväisiä, että valitsimme juuri ASANTech UVP:n, Isoheiko summaa.

TUOTTEET JA RATKAISUT:

 
UVP CORPORATE CENTER
UVP API
UVP ANPR
 
 

LISÄTIETOJA:

 
ANTTI LAINE
Puh. +358 40 751 2307